Special &-socialsaneringar


Specialsanering

Inom denna kategori ingår sanering efter dödsfall, Blodsanering, sanering av urin från djur, sanering av avföring, sanering av alla slags saker som ingen annan vill städa.

När något så tragiskt som dödsfall inträffar eller att det på ett eller annat sätt blivit blod som måste avlägsnas så går det att beställa en sanering av oss.

Vi har både erfarenhet och expertis som gör att vi utför arbetet på ett snabbt, smidigt och på anonymt sätt. Saneringar efter avföring och urin är något som vi ofta sanerar och förekommer oftare än vi tror. Våra beställare är kommunen, socialen, dödsbon och anhöriga.

 

Socialsanering
När inte vanlig städning räcker eller vanlig städpersonal inte klarar av att få rent så behövs andra metoder. Socialsanering behövs ibland när det hänt något tragiskt, så som att sanera efter personer som på ett eller annat sätt inte varit kapabla till att städa efter sig själva under väldigt lång tid eller om de har haft ett missbruk och det kan finnas kanyler och liknande kvar.
Vi försöker då att återställa bohaget till ett skick som den boende kan leva i eller så sanerar vi det så att det är färdigt att renovera innan försäljning eller byte av hyresgäst.
Under dessa saneringar är sekretess extra viktigt och vår personal är alltid diskret. Oftast är beställaren av socialsaneringar socialtjänsten, begravningsbyrå, hyresvärdar eller någon anhörig.
När vi gör en socialsanering så brukar vi forsla bort skräp och sedan rengöra ordentligt. För att få bort lukter så använder vi oss av ozonaggregat eller fogging av olika slag, som är en rök som vi fyller bohaget med för att det ska ta bort ovälkommen lukt överallt.

 

Nikotinsanering
När någon har rökt inomhus under flera år så bildas det feta lager av nikotin överallt och det är en otäck lukt som är svår att få bort. Vi vet hur man sanerar för att förhindra att lukten kommer tillbaka efter renovering. Det behövs en ordentlig rengöring innan målning och tapetsering och ibland behövs även rivning, vilket kräver kompetens som vi besitter.